Legfrissebb híreink

Megérkezett a Magnat Monitor S-széria

2022. 10. 27.

A monitor elnevezés egyet jelent egy ígérettel. A monitorok általában olyan hangsugárzók, melyeket a hangmérnökök hangfelvételek tesztelésére használnak. A Magnatnak a Monitor szériával mindig is az volt célja, hogy ezt a színvonalat átültesse  a nappalikba. A széria legkiemelkedőbb jellemzői a maximális részletesség és pontosság, de nem ezek az egyetlen előnyei.

A Monitor S-széria nyújtja továbbá a Magnat legátfogóbb portfólióját. A klasszikus padlón álló és állványos hangsugárzók mellett a széria két centersugárzót és egy dipól hangsugárzóit is felvonultat, hogy egy igazán magával ragadó házimozi élmény érdekében. A széria csúcspontja: A magaslati csatornákkal is dolgozó  digitális surround formátumok tökéletes reprodukciója érdekében egy speciális padlón álló hangfalat fejlesztettek, ami integrált Dolby Atmos rendszerrel rendelkezik .


Csúcstechnológia

A sokszínűség mellett a Monitor S-széria magas minőségű komponensekből áll össze. Ezek között megtalálható egy újonnan kifejlesztett 28 mm-es szövetkompozit dóm magassugárzó és a hozzá tökéletesített előlap optimalizált hangelvezetéssel. Ez szinte a széria összes hangsugárzójánál megtalálható, míg az állványos és a dipól hangsugárzókban és a kisebb centersugárzóban ennek 13 mm-es, ultra könnyű dóm változata található meg, amit mylarból készítenek. Ezt a rendkívül könnyű és stabil anyagot használják az űrruhák gyártásához. A Magnat magassugárzóiban stabil membránokat és ezzel a lehető legalacsonyabb torzítást biztosítják.

Az optimalizált amplitúdójú és fázisú keresztváltók arról gondoskodnak, hogy minden akusztikus információ egyszerre jusson el a hallgatósághoz. A folyamatos jó csatlakozást pedig aranyozott és beágyazott hangfalkábel terminálok biztosítják.

Vizuálisan is igazi monitorok

A széria masszív MDF kabinetjei fekete vagy dió színben készülnek. Az előlla minden esetben antracit, ezzel is a széria technikai karakterét tükrözve. Aki nem szeretné a high-tech hangszórókat közvetlenül látni, az a mellékelt hangfalszövetet is felhelyezheti a hangalakra.

Egyes modellek kerekített Airflex portokat kaptak, melyek akár nagy teljesítmény mellett is megakadályozzák a zavaró, áramlás által keltett zajt.

Tökéletes választás hifihez és házimozihoz

A Monitor-S széria tervezésénél kiemelt hangsúlyt kapott az univerzális felhasználás lehetősége. A hangrendszer kiépítését kezdhetjük egy sztereó megoldással, amit később egyszerű moziszetté bővíthetünk vagy akár azonnal kombinálhatunk úgy is, hogy azonnal egy többcsatornás hangot kapjunk. A nagyméretű S 14 C-vel egy olyan centersugárzót emeletünk a rendszerbe, ami nem marad alul a többi nagy front hangfalhoz képest sem. Az S 10 D dipól hangsugárzókkal olyan magába szippantó hangzást teremthetünk, amire ebben az árkategóriában egyetlen rendszer sem képes, míg az integrált Dolby Atmos meghajtókkal büszkélkedő padlón álló hangfalak sok házimozi rajongó álmát válthatják valóra.

Minőség: tipikus Magnat. Ár/érték: verhetetlen

Ahogy az jól látható, a Magnat nem spórolt semmin. Kivéve az áron. A Monitor S-széria autentikus és dinamikus zene- és filmélményt nyújt. Ráadásul a rendszer rugalmassága is verhetetlen, mindenki tetszés szerint válthatja valóra az elképzeléseit, és fejlesztheti azt tovább később. Az S-szériával nincsenek határok.

 

Oldal tetejére