Legfrissebb híreink

Magnat Transpuls 1000 teszt a Lite Magazin oldalán - Erős hangsugárzók vintage megjelenéssel

2021. 09. 24.

A Magnat retró hangsugárzóinak kisebb változatát, a Transpuls 1000-es modellt von Dieter Pfeil tesztelte le, és rengette meg vele a pohárkészletet. Íme pár gondolat a kritikából.

„[…] Ezek a hangsugárzók szó szerint punk és rock zenéért kiáltanak. Az azonban biztos, hogy határozottan nem akarom a gitáromat a gondosan elkészített MDF kabinethez vágni.”

„[…] Még ha egy garázsban vagy kerti fészerben megrendezett partin is használjuk, ezek az izmos darabok rendesen be tudják indítani a hangulatot.”

Játékos jelöltek

„Kihívást jelentett a Magnat Transpuls 1000-eseket 150 wattal meghajtani. Azonban az RV4-es erősítő ugyanettől a gyártótól pont azt nyújtja, amire szükségem volt. Azonban ez a felállás ilyen hangerőn azt eredményezte, hogy táncoltak a poharak a szekrényeimben – és valószínűleg a szomszédom szekrényeiben is. Mindemellett néhány szám erejéig megkockáztattam a hangerő közel maximumra tekerését, és nem csalódtam. Allen Alien „UFO”-jának a bevezetője során az egész kanapé táncra perdült örömében. A szívverésem összhangban volt a szám magával ragadó basszus-sávjával. Lenyűgözött a hatalmas basszusmembránból áradó nyers erő, ezért a Yello „Kiss The Cloud”-jához fordultam. Elragadtatva éreztem magam az extrém mél, amiket a Transpuls képes volt visszaadni a hallható és érezhető frekvenciatartományban. Az eleven basszusdob nagyokat ütött, és nem éreztem késztetést, hogy kicsit is lejjebb vegyem a hangot. Szerencsére a poharaim is megúszták végül.”

„[…] Míg a Transpuls 1000 hangereje és basszusa lenyűgöző, ez a hangsugárzó több mint képes a finomabb és csöndesebb számok kezelésére is. Normális szoba hangerőn a hang meglepő hatással bontakozik ki. A kiegészítő magassugárzó kellemesen széles sztereó színpadot teremt.”

Pro

+ Erőteljes reprodukció

+ Ütős alaphangzás

+ Tölcsér magassugárzó

+ A falhoz közel is el lehet helyezni

Kontra

- Nincs

Konklúzió

„A Transpuls 1000-et a Magnattól nem lehet alábecsülni. Nem hagy nagy lukat a pénztárcában sem. Az erőteljes design nem csak kívülről lenyűgöző. 300 watt zenei erő szabadon engedése elemi örömöt nyújt. Minden komponenst robosztus módon terveztek, ami miatt tökéletes lehet arra, hogy lenyűgöző hanggal szolgáljon egy közepes méretű partin. Ha valami kevésbé szembetűnőre lenne szükség, akkor ezt a nyers erőt egy nem feltűnő front panel mögé lehet rejteni. Így a Transpuls 1000 könnyen belesimulhat egy konzervatívabb nappaliba is. De elektromos gitárok, dobok és színpadi erősítők között érzi igazán jól magát, ahol megmutathatja energikus külsőjét. Ha valaki szereti a nagy mélysugárzót, de egy kicsit többre vágyik, annak pedig ott van nagyobb opcióként a Transpuls 1500, ami 38 cm-es mélysugárzóval rendelkezik.”

Összesített értékelés: „Price Tip”

Kategória: közép

Ár/teljesítmény: kiváló

A teljes német nyelvű cikk itt olvasható.

Oldal tetejére