Legfrissebb híreink

KEF LS50 Meta állványos hangsugárzó teszt a Stereonet oldalán

2021. 10. 08.

Marc Rushton, aki az eredeti LS50-et is letesztelte anno a Stereonet oldalán, most a KEF ikonikus hangsugárzójának legújabb iterációját is próbára tette. Tesztjéből következik most pár kiemelt gondolat.

„Az új KEF LS50 Meta minden tekintetben egy lenyűgöző és kielégítő hangú kis hangsugárzó – nem csak egy bemutatóteremben tud vonzó lenni. A mérnöki változtatásoknak köszönhetően a hang még kevésbé színezett és sokkal természetesebb a vérmérséklete, olyannyira, hogy a közkedvelt eredeti LS50 el is marad mögötte. Jobb a zene feletti uralma, a részletek visszaadása és a dinamika kezelése is – ezen az áron ez egy nagyon ügyes design.”

„A KEF UniQ meghajtó legújabb evolúciója új magasságokba emelkedett, és az egyik erőssége az az egyedülálló képesség, ahogy a felvételek összetettségét visszaadja. A Death Defying Acts Angus és Julia Stone-tól például előhozza az LS50 Meta gyorsaságát és azt a képességet, ahogy visszaadja az énekes energikus, érdes ugyanakkor selymes hangját. Ezt a számot a gyengébb hangsugárzók összekuszálják, mint ahogy a Guns N’ Roses Knockin’ on Heaven’s Door feldolgozását is. Az LS50 itt is valamilyen audió mágiával operál, ahogy dekódolja Rose hangját, kiegyensúlyozott és koherens hanggal szolgálva, ahol minden hangszer pontosan definiált a mixben.”

„A KEF LS50 Meta napjaink piacán teljesen ésszerű befektetés ellenében lehet a miénk, és cserébe hiteles high fidelity hangot nyújt és hosszú évekig képes szolgálni. Raymond Cooke, a KEF alapítója 1995-ben hunyt el, és kétségtelenül abban reménykedett, hogy hagyatéka tovább él majd. Cégének utóbbi nagyjából három évtizedben elért eredményeit és a folyamatos kutató- és fejlesztési munkáit tekintve bátran állíthatjuk, hogy Cooke mosolyogva tekint le odafentről a KEF mostani mérnökeire.”

 

A teljes angol nyelvű cikk itt olvasható.

Oldal tetejére