Legfrissebb híreink

A KEF lerántotta a leplet az új Blade Meta és Reference Meta szériákról

2022. 02. 17.

A KEF LERÁNTOTTA A LEPLET A LEGÚJABB "BLADE" ÁLLÓ HANGFALPÁRRÓL ÉS AZ ÚTTÖRŐ "REFERENCE" MODELLEKRŐL

 

A két high-end KEF hangsugárzó szériát a KEF legújabb akusztikai innovációival bővítették. köztük a Metamaterial Absorption Technology-val (MAT™).

 

KEF büszkén mutatja be az úttörő Blade és Reference szériák legújabb változatait. A két hangfalcsalád tökéletes példája, hogy az innováció és design hogyan képesek létrehozni a legpontosabb és legvalóságosabb hangot az akusztikát is szem előtt tartva. A KEF-et a kiváló hangminősége határozza meg és most is elkötelezte magát, hogy kimagasló hallgatási élményt nyújtson.

A Blade egy úttörő koncepció tökéletesítéséről szól, annak érdekében, hogy a legkimagaslóbb hallgatási élmény örömével ajándékozhassák meg az embereket. A Reference széria minden hangfalpárja pedig a laboratóriumban biztosított referenciaszinthez képest szigorúan fél decibelen belül helyezkedik el. A legújabb Blade és Reference szériákban számos fejlesztést hajtottak végre, köztük a Metamaterial Absorption Technology-val (MAT™).

Azok számára, akiknek kifinomult ízlésük, szoros a kapcsolatuk az audio élményükkel, és szeretik a határokat feszegetni, a Blade az egyértelmű választás. Mindenekelőtt, a hang lehengerlő. A formátum kitűnő. A design kalandosságot tükröz azok számára, akik megkerülhetetlen jelenlétet akarnak. A hangfalak büszkén állnak audiophile műalkotásként az otthonaikban.

A hang szakértői, akik otthonukban akarják átélni felsőbbrendű hangzás luxusát, és hiszik, hogy ezeket az emlékeket meg kell becsülni és évekig újra és újra át kell élni, azok a Reference szériába fognak befektetni. Kedvenc zenéinek nosztalgikus ereje a Reference széria tálalásában még hangsúlyosabb lesz. A Reference szériában két háromutas padlón álló hangsugárzó, egy háromutas állványos hangsugárzó és két háromutas center hangsugárzó található, mely utóbbiak Left-Center-Right (LCR azaz bal-center-jobb) hangsugárzóként is használhatóak. Olyan elegáns hangfalak, melyek emlékekre vágyó és kiváló ízlésű ügyfeleknek szólnak; hangfalak, melyek életre szóló emlékeket nyújtanak, és legalább annyi ideig is szólnak.

 

Design

A KEF a technológia és innováció büszke éllovasa. A Blade és Reference szériákból árad a puszta minőség, ami annak köszönhető, hogy a KEF mérnökei kézzel építik őket Maidstone-ban (Kent, UK). Akusztikai tökéletességre tervezték őket szem előtt tartva, hogy kellemes legyen rájuk nézni, és minden hangsugárzót gondosan szerelnek össze a KEF kimagasló színvonalának megfelelően.

A Blade szoborszerű designját az akusztika alakította. A finom előlapi ív kecsesen fokozatosan hajlik a tetejétől az aljáig és az elejétől a hátuljáig mindenféle megszakítás nélkül, ami ártana a hang tisztaságának. Az akusztikailag semleges kabinett komplex parabolikus íveit okosan tervezték meg, hogy kiiktassák az álló hullámokat, melyek eltorzítanák a hangot.

A bennük lévő technológiák szofisztikáltságát még tovább erősíti az elérhető színpaletta is, mely nyolc különböző variációt tartalmaz, amit öt különböző kabinetborítás és hat hangszórószín kombinálásával értek el. Ha ez sem lenne elegendő, akkor az ügyfelek most már maguk is személyre szabhatják a kabinet színét egy Pantone színskálán keresztül, így egy igazán egyedi Blade hangszórójuk lehet.

A Reference sorozat összeállításánál a kabineteket véges-elem analízissel tervezték, hogy meghatározzák az ideális alakjukat és merevítési geometriájukat az oldalaknál jelentkező másodlagos rezgések minimalizálása érdekében. A rendkívül kevés fennmaradó rezgés hővé alakításához pedig Préselt réteg csillapítást (Constrained Layer Damping) használtak.

Továbbá, a szakszerűen megtervezett kabinetek magasfényű vagy nagy részletgazdagságú, egymáshoz párosított faburkolatot kaptak, ami tökéletes kiegészítője az egyedülálló, hangtörés okozta anomáliák kiiktatására tervezett előlapnak. Összesen öt színvariáció érhető el, ami három kabinet- és öt hangszórószín kombinációja: Dió/Ezüst, Magasfényű fehér/Kék, Magasfényű fehér/Pezsgő, Magasfényű fekete/Szürke, magasfényű fekete/Réz.

 

Technológia

A Blade egy állásfoglalás. A Reference ikonikus. Mindkettő széria a lehetőségek felfedezéséről szól, ezért a Blade és a Reference is élvezheti a KEF legújabb akusztikai innovációit: Metamaterial Absorption Technology (MATÔ), az egyedi 12. generációs Uni-Q® meghajtó és számos egyéb fejlesztés.

A MAT egy igazán forradalmi eszköz a KEF akusztikai fegyvertárában, mert minden egyes tekervényes csatorna hatékonyan elnyeli a nemkívánatos hangok 99%-át. Ez kiiktatja a torzításokat és egy tisztább és még természetesebb akusztikai megszólalást eredményez.

Az Acoustic Metamaterial Gouppal való közös fejlesztés eredményeként a MAT teljesen új utat tör a hangszóródesign világában, és ismét bizonyítja a KEF hajthatatlanságát a zenehallgatási élmény javítását szolgáló új technológiák fejlesztésével kapcsolatban. A meta-anyagok speciálisan kifejlesztett szerkezetek, melyek létező anyagokat ruháznak fel új, a céloknak megfelelő tulajdonságokkal, melyekkel normális körülmények között nem rendelkeznének.

A több évtized alatt összegyűlt tapasztalatoknak és a csúcstechnológiás szimulációknak és elemzéseknek köszönhetően a KEF Uni-Q hangszórója a MAT-el párosítva a Blade és a  Reference szériákba is bekerülhetett. Az új hangszóró kristálytiszta megszólalást biztosít a KEF zászlóshajó hangsugárzójának. A csúcstechnológiás Uni-Q meghajtó a hangerőtől függetlenül képes konzisztensen kellemes, tiszta és lírai magasakkal szolgálni. Az új, ultra-alacsony torzítású középsugárzó még tovább csökkenti a középtartományban a teljes harmonikus torzítást (THD), és mérsékeli a hőnyomást, ezzel is növelve a hatékonyságot.

A Blade széria lelke a Single Apparent Source (egyetlen látható forrás) technológia. A Single Apparent Source az ikonikus KEF hangzást biztosító Uni-Q meghajtót veszi alapul. és még tovább viszi az elgondolást. A technológia célja a pont-forrás akusztikus tökéletességének elérése, ahol az alsó, közép és felső tartomány is egy pontból sugároz. Ez teszi a Blade hangsugárzót minden frekvencián hihetetlenül koherenssé, valósághűvé és magával ragadóvá.

A Reference széria középsugárzó tölcsérben és surroundban lévő dóm profilja számítógép-optimalizált, hogy tökéletesen sima legyen az átmenet a kabinetbe. A KEF szabadalmaztatott tangerine (mandarin) hullámvezető technológia kezeli a levegő áramlását, amivel képes újraalkotni a természetes hangszínpad széles, egyenletes elterülését, az egész szobában tiszta magas frekvenciás hangképzést biztosítva.

Ezeknek az innovációknak és fejlesztéseknek eredményeként a Blade és a Reference szériákba épített MAT-al szerelt Uni-Q hangszórók még a korábbinál is tisztább és életszerűbb hangon szólalnak meg.

 

Forradalmi hang

A Blade négy robosztus mélyfrekvenciás hangszóróját tökéletesen integrálták a Uni-Q és MAT technológiákkal, hogy tiszta, masszív kiterjedésű, hibátlanul vezérelt basszussal szolgáljanak. Az eredeti Blade koncepciónak megfelelően a tekercset a membánról leválasztva lehetőség nyílik alacsony helyértékű hangváltók használatára, ami tisztább, selymesebb basszust eredményez. Ezeket a hangszórókat egymásnak háttal helyezik a kabinetbe, így nagyobb hangerőnél is kioltják egymás kinetikus erejét, ami máskülönben megszínezné a kimeneti hangot. Minden mélysugárzó pár külön kamrában helyezkedik el, így kisebb csillapításra van szükség.

A hangváltó designt a legutóbbi Blade-ben fejlesztették tovább, finomhangolva a jelutat a maximális tisztaság érdekében. Továbbá két pár audiophile minőségű WBT csatlakozóval rendelkezik, ami bi-kábelezést vagy bi-erősítést is lehetővé tesz a veszteségmentes átvitel érdekében.

A Blade egy úttörő koncepció tökéletesítéséről szól, ami a legjobb hallgatási élmény örömét nyújtja, mely fejlesztések filozófiája mögött a legpontosabb és legvalóságosabb hang megszólaltatásának a célja lebeg.

A Reference széria esetében a magas- és közép-tartományú frekvenciák csak részei a teljes történetnek. A Reference tiszta, gazdag, hangsúlyos basszussal is büszkélkedhet. Intelligens tervezés és a részletekre való gondos odafigyelésnek hála a basszus észrevétlenül belesimul a közép- és felső tartományokba.

A Reference széria mély meghajtója egy masszív, szellőztetett mágnesszerkezet, egy nagy alumínium tekercs és egy rendkívül könnyű és feszes ötvözet tölcsér előnyeit is élvezheti. Ezeknek a technológiáknak köszönhető a kimagasló hangerő-, dinamika-, és teljesítménykezelés.

 

Legfontosabb jellemzők

Mindkét széria:

  • Metamaterial Absorption Technology (MAT) kiiktatja a magas frekvenciájú torzítások 99%-át a tiszta és természetes hang érdekében
  • Egyedi 12. generációs Uni-Q hangszóró MAT-al a kimagasló akusztikai pontosság jegyében
  • Továbbfejlesztett hangváltó design finomhangolt jelúttal a maximális tisztaságért
  • Optimalizált kabinet design a legjobb akusztikai teljesítmény érdekében

Blade

  • Két elérhető modell: Blade One Meta, blade Two Meta
  • Single Apparent Source technológia forradalmasítja a alsó, közép és magas frekvenciás meghajtók elhelyezkedését, hogy a hallható hang még valósághűbb és magával ragadóbb legyen
  • Két pár erőkioltó mélysugárzó, melyek tiszta, masszív kiterjedésű basszussal szolgálnak
  • Nyolc különböző színvariáció: Magasfényű fekete / Réz, Magasfényű fekete/Szürke, Jeges kék/Kék, Jeges kék/Bronz, Grafitszürke/Piros, Grafitszürke/Bronz, Verseny piros/Szürke, Arktikus fehér/Pezsgő
  • Személyre szabható színvariáció 2022 júniustól

The Reference

  • Öt elérhető színvariáció három kabinet- és öt hangszórószín kombinációjából: Dió/Ezüst, Magasfényű fehér/Kék, Magasfényű fehér/Pezsgő, Magasfényű fekete/Szürke, Magasfényű fekete/Réz.
  • Az S-RF1 padlóállvány és Reference hangfalselyem külön termékként rendelhetőek

Oldal tetejére