Legfrissebb híreink

60 éves a KEF - még idén új termékek várhatóak

2021. 10. 18.

A KEF múlt pénteken egy sajtóközleményben emlékezett meg a cég alapításának 60. évfordulójáról. Ebben a hat évtizedben a KEF a kiváló minőségű hang büszke úttörőjeként számtalan követőre tett szert az audiophile-ok, művészek és kreatív emberek köréből. A KEF az idei évforduló alkalmából a hamarosan induló jótékonysági alapítványa mellett új, határokat feszegető termékeket is be fog jelenteni folytatva a küldetését, hogy demokratizálja a hangot és minden eljövendő generáció számára biztosítsa a high-fidelity élvezetét.

 

A KEF SZTORI

A KEF a nevét az eredeti helyéről kapta – ami a Maidstone-ban található Kent Engineering and Foundry – ahol azóta is folytatják a fejlesztéseket, melyekkel mind magasabbra rakják a lécet. A céget Raymond Cooke OBE alapította, a BBC mérnöke, akit a zene szeretete és a kompromisszumok megtagadása hajtottak. A KEF már a kezdetektől arra volt hivatott, hogy a szobákat úgy töltse meg zenével, ahogy azt az alkotók is szánták, és hogy autentikus hangképével megérintse a hallgatók lelkét. Az évek alatt sosem vesztette szem elől a brit gyökereit, a kompromisszumok nélküli minőségét és a határokat feszegető fejlesztéseket.

A KEF a csúcskategóriás audio technikák úttörőjeként elsőként használt szintetikus anyagokat, és az első cég volt, ahol számítógépes szimulációkkal mérték és fejlesztették a hangsugárzók teljesítményét, amit a Uni-Q, Uni-Core és forradalmi Metamaterial Absorption Technology követtek. Az eredeti high-fidelity hangsugárzók, architekturális hangsugárzók és mélysugárzók hármasa idővel vezeték nélküli hangsugárzókkal, hordozható Bluetooth hangszórókkal és fejhallgatókkal egészült ki.

A tehetséges mérnökök és házon belüli designerek csapata mellett, akik közös erővel a márka audio integritásának fenntartásáért dolgoznak, a KEF olyanokkal társult, mint Ross Lovegrove, Michael Young, Sir Terence Conran, Eric Chan és Marcel Wanders, hogy a KEF termékek designját az ő egyedi látásmódjukkal vértezzék fel.

 

A KEF NAPJAINKBAN ÉS A JÖVŐBE TEKINTVE

A következő korszakba lépve a KEF biztosítani akarja, hogy a high-fidelity jövője még személyesebb lehessen, és még több embernek legyen lehetősége elérni ezt a kimagasló zenehallgatási élményt.

A KEF ebben a jubileumi évben az eddigi létrehozott legfejlettebb termékeit fogja piacra dobni – amit a következő hónapokban fognak bejelenteni – és melyekkel még tovább feszítik a zenehallgatás határait, otthon és útközben egyaránt.

A KEF az egyedülálló hang design jövőjének biztosítása érdekében idén Alapítványát is megnyitja, amit azért hoztak létre, hogy az audio világ hőseit adományok és ösztöndíjak formájában támogassák; hogy a jövő generációi számára elérhetőek legyenek a vezető tanfolyamok és hogy támogassák az audio világ határait feszegető aktiválásokat és kezdeményezéseket.  

A program olyan szakembereknek és úttörőknek szól, akik a háttérben azon dolgoznak, hogy innovatív termékekkel és ötletekkel életre keltsék a high-fidelity varázsát; beleértve az akusztikai mérnököket, audio mérnököket, hangkeverőket és a zene-, film- és játékvilág designerjeit.

Oldal tetejére