A gyártókról röviden

System Audio hangfalak, hangszórók és hangsugárzók

Ismerd meg az System Audio márkát

System Audio termékek

Egy cég, aminek lelke van

A System Audio-t Ole Witthøft alapította 1984-ben, miután hosszú ideig kutatott egy igazán jó hangsugárzó után, és zenészként jól tudta, hogy a zenének hogyan kell megszólalnia. Ole erről így nyilatkozott: “Nem volt olyan hangsugárzó, ami élettel teli hangon tudta volna visszaadni a zenét. A legtöbb unalmasan szólt. Ha nem lehet hallani a zene részleteit, vagy érezni a hangulatot a gyenge reprodukció miatt, akkor soha nem fogod átélni, hogy milyen felemelő lehet a zene. Meglepett, hogy a hangsugárzók a legjobb technikai specifikációért versengtek, miközben a hang az, ami számít.” Ezért Ole úgy döntött, hogy majd épít magának hangsugárzót. Pár év alatt annyira megnőtt a kereslet a hangsugárzói után, hogy 1984-ben a System Audio A/S valósággáv ált. Napjainkban Ole Witthøft a kutatás-fejlesztési osztály vezetője és folyamatosan arra törekszik, hogy hangsugárzóival új utakat mutasson.

A System Audio ügyfelei olyan emberek, akik szeretik a kiváló hangot a zenében és a filmekben, de vannak köztük hangstúdiók, TV stúdiók és zenészek minden korosztályból. Ole Witthøft szavaival élve: “Mi nem csak a szakértők számára készítünk hangsugárzókat, hanem mindenkinek, aki értékeli a jó hangot.”

System Audio termékek

Zavaros ipar

Az audioiparban, a megaüzletek megmondják, hogy mit várjunk el a (műanyag) hangsugárzóktól, ami ingyen jár a hangrendszereikhez, melyek ára egy jó pár cipőével vetekszik. Mások azt fogják mondani, hogy hallgassunk zenét a számítógépen, mert az is „bőven jó”. Mások azt fogják mondani, hogy a hangsugárzók csak a designról szólnak, mivel úgysem lehet hallani a különbséget köztük. Vannak, akik azt fogják ajánlani, hogy olvassunk hifi magazinokat, ahol az „újságírók” a személyes gondolataikat az egyetlen igazságként tálalják. Megmagyarázzák, hogy a hang egy rendkívül összetett dolog, és a téma megértéséhez hifi magazinokat kell olvasni. Mások azt fogják állítani, hogy a hangsugárzók egyéves fizetésbe kerülnek, és á kell rendezni hozzájuk a nappalit vagy az egész otthonunkat. Szinte mindenki azt fogja mondani, hogy a technológiának is érdekelnie kell minket, mivel ott fogjuk igazán megtalálni a különbséget a hangsugárzók között. A System Audio ezen hozzáállásokból egyetlennel sem vállal közösséget. Az SA-nak nincsenek gyökerei az audioiparban. Nem akarnak részt venni a zavarkeltésben, helyette a megértéshez szeretnének hozzájárulni.

System Audio termékek

Egy másfajta elképzelés a hangról és technológiáról

Egy olyan világban, ahol a technológiák tiszavirág életűek, a System Audio hangfalai olyan régóta létező ötleteken alapulnak, melyek időtállóbbak a kényelmes, de hamar feledésbe merülő technológiai divathóbortoknál.

A hangsugárzók esetében a hang a legfontosabb. Azonban a hangszórók szemben állnak a természeti törvényekkel, ami a rendszer többi komponenséről nem mondható el. Egy erősítőben, DVD vagy CD lejátszóban a jel rendkívül pontosan és gyorsan mozgó elektronokból áll. Azonban a hangsugárzókban a mozgó membránok hozzák létre a hangot. A hangsugárzó membránjai jóval nehezebbek, mint az elektronok, és ez az egyik oka annak, hogy a hang elveszti pontosságának nagy részét. Úgy is mondhatnánk, hogy a hangsugárzó a rendszer leglassabb komponense.

Minél gyorsabb, annál jobb

A System Audio hangszórók jóval gyorsabbak, mint a hagyományo rendszerek, mivel kisebb és könnyebb membránokat használnak, melyek negyedannyit sem nyomnank mint egy papírlap. A hagyományos hangszórók membránjai minimum kétszer nehezebbek. Képzeljék csak el, hogy a sebesség mit jelenthet a hallható hang számára.

System Audio termékek

Jobb hang

A könnyű membránok hihetetlenül gyorsan reagálnak, és a hang számtalan olyan részletét tárják fel, melyekhez egy nagy membrán egyszeren túl nehéz lenne. Ezért a basszus sosem dübög, a hangszerek pedig tisztán és dinamikusan fognak szólni. Könnyű megérteni, hogy az emberek mit énekelnek vagy mondanak. Sokkal természetesebb lesz az élmény. A jobb hang és sebesség előnyeiből nem csak egy bizonyos zeneféle részesülhet, hanem minden zeneféle vagy hangsáv.

A hang jobb eloszlása

Egy kisebb hangszóró membránnak természeténél fogva jobb hangeloszlással rendelkezik, mint egy nagy membrán. Ezért nem kell pont a hangsugárzók előtt ülni, hogy élvezhessük a hangot. Az egész szobában jó hangot fogunk kapni.

Könnyen integrálható

A System Audio hansugárzókat úgy alkották meg, hogy könnyen belesimuljon a szoba akusztikájába, sőt azt a saját javára használja és akár a falhoz közel is elhelyezhetőek. A jó hang eléréséhez a hangsugárzók és az erősítő együttműködése is fontos. Ezért a System Audio úgynevezett ”könnyű terhelés” az erősítő számára a rendszerben. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a hangsugárzók bármilyen minőségű rendszerrel használhatóak

Ugrás a System Audio termékekhez...