A gyártókról röviden

KEF hangfalak, hangszórók, hangsugárzók prémium minőségben

Ismerd meg a KEF márkát!

KEF termékek

Kezdetek

A magyar fülek számára is kedves brit hangzást produkáló hangsugárzók gyártásának egyik meghatározó szereplője az 1961-ben Raymond Cooke (1925 - 1995) által az egykori Kent Engineering & Foundry (Kent Mérnöki Vállalat és Öntöde, innen ered KEF betűszó) üzemcsarnokában és irodahelyiségében alapított KEF. A cég sokáig az eredetileg fémfeldolgozással foglalkozó vállalat üzemterületén és épületeiben működött a Medway folyó partján, a Kent megyei Maidstone városka határában.

KEF termékek

A kiváló hang úttörője

Cooke, a BBC korábbi villamosmérnöke mindig is új anyagokkal és technológiákkal kívánt kísérletezni, hogy a lehető legtermészetesebb hangzást produkálni tudó eszközöket tudjon belőlük és velük kifejleszteni. A célja az volt, hogy az általa létrehozott eszközökön a zene olyan természetes hangzással csendüljön fel, mint ahogyan az eredeti élő előadás szólt, amelyről a felvétel készült. A KEF létezése első percétől kezdve az élvonalba tartozott az újításaival, termékei újszerűségével és a KEF hangsugárzók audiofil igényességű vásárlói még évtizedek múltán, ma is éppen a magas hangzáshűségük és újszerűségük miatt választják a KEF hangsugárzókat. Biztosan elmondható, hogy egyetlen más gyártó sem tett annyit a hangszórógyártás elveinek korszerűsítése érdekében, mint a KEF. Így a mai napig megelőznek minden más céget a legújabb digitális formátumok nyújtotta előnyök kihasználásában.

KEF termékek

Raymond Cooke, a KEF alapítója és főtervezője szavait idézzük: "Az összes művészetek közül a zene a legkevésbé határozható meg egzakt módon, talán a legkifejezőbb művészeti ág, talán a legtöbb és legösszetettebb érzést és érzelmet tudja kiváltani, a legjobban magával ragadó és a leginkább múlhatatlan, mindig volt és mindig lesz is. Ahogy a zenét egy vezetéken áramló elektronok táncává alakítjuk és azt megfelelő eszközre kapcsoljuk, életre kel a szelleme. A KEF-nél mindig is arra törekedtünk, hogy ezt az elektrontáncot a zene természetes formájára és hangzására tudjuk visszaalakítani, hogy a fülünk, az agyunk pontosan azt a zenét hallja vissza a maga természetes módján, amelyből ezek az elektronhullámok keletkeztek, minden hozzáadott dráma, túlzás, csonkítás, vagy mesterkéltség nélkül".

KEF termékek

Időtlen ikonok

Az ikonikus KEF hangsugárzók sora, napjainkban a KEF Reference sorozat, a Blade két generációja, vagy a KEF tudásának csúcsát jelentő Muon méltóképpen reprezentálja a KEF mérnökeinek és szakembereinek szakmai, esztétikai és emberi tudását. A KEF termékek természetes hangzáshűségét, átlagon felüli zenei kifinomultságát a világ számos táján végzett kiváló teszteredmények sokasága igazolja. A gyártóról további információ a weboldalon található.

Ugrás a KEF termékekhez...